Het team

Samenwerken

Bij Kringloop Gorredijk draait alles om samenwerken, persoonlijke ontwikkeling, plezier en meedoen in de samenleving! Naast de vaste medewerkers die de verantwoordelijkheid hebben voor de professionele begeleiding, ondersteuning en dienstverlening, heeft het hele team een passie om gebruikte goederen een tweede thuis te geven. We dragen bij aan een beter milieu en ook met een kleine portemonnee kun je bij ons hele grote inkopen doen.


Medewerkers

Het leuke van ons vak is wel de dienstverlenende taken en werkzaamheden. Alles draait om mensen en goederen. Waar de één er op uit gekeken is, begint voor de ander weer een nieuw avontuur.  Het woord herkansing is bij Kringloop Gorredijk dan ook meer dan op z’n plaats.

Vacature

Als het je leuk lijkt om bij de Kringloop te werken vraag dan eens naar de mogelijkheden. Het aantal uren, dagen dat je wilt werken. We hebben verschillende afdelingen waar je kunt werken. Ook kun je bij ons leren wat je nodig hebt om door te stromen naar een regulier bedrijf of begeleid-werkenplek. We werken met een dagschema zodat jij weet wat je kunt doen.

Werkzaamheden bij de inbreng zijn:
Sorteren van ingebrachte spullen, prijzen van artikelen, rolcontainers netjeshouden, testen van elektronische artikelen, slopen van kapotte materialen, schoonmaken van artikelen, inpakwerkzaamheden, artikelen in elkaar zetten.
Indien nodig mee op de vrachtauto voor het halen en brengen van meubels bij de klanten.
Tuinwerkzaamheden, zaaien en oogsten van groente, grasmaaien, schoffelen, onkruid wieden, terrein netjes houden.

Werkzaamheden in de winkel:
Prijzen van artikelen, artikelen in de winkel brengen soort bij soort, kleding sorteren en in de winkel brengen op kleur en soort, boeken prijzen en in de boekenhoek brengen, de winkel netjes en schoonhouden , in de meubelhal zet je de meubels in elkaar en haal je uit elkaar wat verkocht is.

Werkzaamheden in de kantine:
Je werkt volgens de richtlijnen van de HACCP, doet de bedrijfskleding in de was, en zorgt dat de voorraden op orde zijn.

Meewerkers

Onze missie is om op een maatschappelijk verantwoorde en ondernemende manier bij te dragen aan de versterking van personen, gezinnen, wijken en buurten. Dit doen wij door uit te gaan van de eigen kracht van individuen en hun leefomgeving.

Persoonlijke begeleiding staat bij ons hoog in het vaandel.

Vrijwilligers

Vrijwilliger worden bij de Kringloop Gorredijk kent veel verschillende gedachten en drijfveren. Met hoe meer mensen we zijn, zoveel meer kunnen we doen voor anderen. Omdat we een breed scala aan taken en werkzaamheden hebben, is er altijd voor jouw expertise een passende plaats. Kom gerust langs en informeer je bij één van onze medewerkers over de mogelijkheden. Tijden zijn in goed overleg natuurlijk bespreekbaar. We kijken uit naar je komst.

Stage

Stage lopen is een belangrijk onderdeel van je opleiding. Via een stage leer je welke banen je leuk vindt en leer je wat er van je wordt verwacht.
Stage lopen bij een Kringloop centrum is meer dan leuk!

Naast de beroeps-georiënteerde stage kun je bij ons ook een maatschappelijke stage plaats vervullen.
” Tijdens een maatschappelijke stage helpen leerlingen een ander “
Een maatschappelijke stage doe je voor een ander. Tijdens je stage zul je ontdekken dat je anderen kunt helpen en dat mensen met wie je normaal geen contact hebt, leuk, interessant en aardig blijken te zijn. Je kunt hierbij denken aan: Zieke of oudere mensen, kinderen, gehandicapten, asielzoekers of mensen met een beperking die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt.
Er is een belangrijk verschil tussen de maatschappelijke stage en een beroepsgerichte stage. De beroepsgerichte stage staat in het teken van een toekomstig beroep. Bij een maatschappelijke stage gaat het om persoonlijke ontwikkeling op het gebied van maatschappelijke betrokkenheid.

Bij ons kun je zowel voor de maatschappelijke stage als de beroepsgerichte stage terecht.

Klik hier voor het stageformulier