Winkel

Nieuw in de winkel

blikken speelgoed

Meubelen

Kringloop Gorredijk Meubelen-1Kringloop Gorredijk Meubelen-2

Op deze pagina kun je een indruk krijgen van de spullen die kringloop Gorredijk zoal verkoopt. Door de snelle wisseling van de goederen geven de afbeeldingen een indicatief beeld. het kan natuurlijk zijn dat de tafel of het kastje inmiddels is verkocht. dagelijks komen er bij ons nieuwe spullen binnen. Als je regelmatig bij ons langs komt, zul je verbaasd staan over de snelle wisseling.
Regelmatig hebben wij leuke eettafels, wandkasten, salontafels, bedden, kastjes, stoelen en banken.

Kleding en textiel

We hebben een grote collectie heren, dames en kinderkleding. Kom lekker snuffelen. super leuke kleding voor zeer aantrekkelijke prijzen.

Schoenen

Schoenen waar je mee weg loopt!

Boeken en muziek

Kringloop Gorredijk is geen bibliotheek, maar voor een paar euro koop je urenlang leesplezier. We hebben een grote collectie lees en stripboeken.
Ook is de kans groot dat je je favoriete muziek bij ons vindt op LP of CD.

Deze Maand: Lezen vermindert stress en verbetert de sociale vaardigheden

Lezen vermindert stress
Slechts zes minuten lezen per dag kan je helpen om je stress met meer dan twee derde te verminderen. Dat concludeerden onderzoekers van de Universiteit van Sussex in 2009. Het werkt zelfs beter dan een rondje te gaan lopen of naar rustgevende muziek te luisteren. Volgens de wetenschappers komt dat doordat je je voor lezen dient te concentreren en ondergedompeld wordt in een andere wereld. Hierdoor vermindert de spanning in je spieren en neemt je hartslag af.

Verbeterde sociale vaardigheden
Door te lezen je sociale vaardigheden verbeteren? Volgens een onderzoek, gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Science, is dit mogelijk. Wel gaat het daarbij om de wat zwaardere literatuur, van bijvoorbeeld Chekhov en niet om populaire, makkelijk lezende fictie. Het heeft een direct effect, dus na het lezen van een hoofdstuk zou je al empatischer zijn en beter in staat zijn om de emoties van andere mensen in te schatten. En ook interessant: je hoeft niet eens van dit soort boeken te houden om er een effect van mee te krijgen – vooropgesteld dat je het wel echt met aandacht leest natuurlijk.

Curiosa

We hebben een mooie collectie curiosa artikelen. Aparte, bijzondere, zeldzame, vreemde voorwerpen die de moeite waard om te bewaren en waar je je huis leuk mee kunt decoreren. Curiosa past goed in een modern huis, waar een “vintage look” een onderscheidende toevoeging kan brengen.

Speelgoed

Wie het woord kinderen zegt, zegt speelgoed. Spelen is leuk en educatief.

Elektrische apparaten

Kom kijken op onze royale afdeling met elektrische apparaten. Koffiezetapparaten, televisie, radio, gasfornuizen etc.