De locatie

Gemeente Opsterland logo

De gemeente Opsterland hecht veel waarde aan het welzijn van haar burgers en wil dat alle inwoners op een zo volwaardig mogelijke manier meedoen in de maatschappij. Het uitgangspunt daarbij is dat mensen zelfredzaam zijn, hun eigen verantwoordelijkheid hebben en de vrijheid om zelf te kiezen op welke wijze ze de activiteiten van het dagelijkse leven vormgeven. Voor het overgrote deel van de mensen geldt dat het bewegen in het sociale domein zonder noemenswaardige problemen verloopt en als er problemen zijn, de mensen het zelf oplossen. Burgers staan centraal in de gemeente Opsterland; ook die zich in een kwetsbare positie verkeren. Inwoners van de gemeenten die net als iedereen deelnemen aan het maatschappelijk verkeer en die hun bestaan zo goed mogelijk willen vormgeven, maar belemmeringen ervaren op één of vaak meerdere domeinen van het sociale leven: wonen, werk en dagbesteding, inkomen, onderwijs, opvoeden en opgroeien, vrijetijdsbesteding en sport, gezondheid, welzijn en sociale contacten. De twee centrale vraagstukken binnen het Sociaal Domein zijn:
• Hoe zorgen we dat de eigen kracht van het individu en de eigen regie van de samenleving behouden en waar nodig vergroot worden?
• Hoe zorgen we dat mensen in een kwetsbare positie de ondersteuning ontvangen die ècht nodig is?

” Kringloop Gorredijk is een WMO-locatie; een plek waar mensen elkaar waarderen en goederen herontdekken. “

Mensen

” De mens staat centraal “. 
Kringloop Gorredijk biedt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een fijne werkplek waar men zich kan ontwikkelen en doorgroeien. Het bieden van werk ervaringsplekken om door te kunnen groeien naar een betaalde baan. Maar ook VMBO  en MBO stages mogen hier werkervaring op doen en vrijwilligers kunnen een bijdrage leveren aan de samenleving. Ieder mens is uniek en gezamenlijk kunnen we nog veel meer!

Goederen

Kringloop Gorredijk bevordert zo veel mogelijk hergebruik van goederen. Daarmee wordt verspilling voorkomen en is dit beter voor het milieu.
Indien producthergebruik niet realiseerbaar is, streeft Kringloop Gorredijk materiaalhergebruik na.
Op deze manier besparen we op de productie en afvalstroom en vinden veel gebruikte spullen een 2e leven, een tweede thuis.

Gratis ophaalservice

We hebben een gratis ophaalservice. Je kunt ons bellen of het contactformulier invullen zodat we je schone en bruikbare spullen komen ophalen.
De goederen dienen bij voorkeur aangeboden te worden op de begane grond op een centrale plek welke goed bereikbaar is voor de vrachtwagen en de chauffeur.
Indien goederen buiten klaar staan voor de ophaalservice, dan dienen deze zo nodig afgedekt te zijn tegen weersinvloeden.

Brengen

Spullen die nog goed te gebruiken zijn kun je dagelijks tijdens openingstijden komen brengen.
Meubelen, huishoudelijke artikelen, kleding en textiel, schoenen en tassen, boeken en muziek, curiosa, speelgoed, kerstspullen, schilderijen, fietsen en aanvullend.
Bij twijfel kun je ons bellen T 088-1663626 of vragen aan één van onze medewerkers.

Wat je wel en niet mag brengen / laten ophalen

De volgende voorwaarden zijn van toepassing:
De bruikbare goederen moeten verkoopbaar, schoon, onbeschadigd (geen grote beschadigingen), werkend compleet en vervoerbaar zijn.

Bezorgdienst

Tegen een kleine vergoeding kunnen goederen ook bij je thuis bezorgd worden in Gorredijk en omstreken.